Home Blog Hebben mijn zonnepanelen onderhoud nodig?

Hebben mijn zonnepanelen onderhoud nodig?

Zonnepanelen hebben niet veel onderhoud nodig. Na gemiddeld 10 tot 15 jaar dient wel de omvormer vervangen te worden. Het vuil op de zonnepanelen wordt meestal afgespoeld door regen of sneeuw. Echter is het wel slim om de zonnepanelen regelmatig te checken op vuil of stof dat is achtergebleven. Als dit vuil of stof blijft zitten kan dit namelijk een negatief effect hebben op het rendement van je zonnepanelen.

Zonnepanelen schoonmaken

Via jouw smartphone of computer kun je de huidige opbrengst van je installatie bekijken. Zie je dat er één of meerdere zonnepanelen veel minder presteren? Dan kan het de moeite waard zijn om de zonnepanelen te laten reinigen. Dit kan namelijk 2 à 3 procent aan opbrengst per jaar schelen. Wij raden wel aan om je zonnepanelen door een professional te laten schoonmaken om te voorkomen dat de zonnepanelen beschadigd raken.

Over het algemeen hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig. De regen spoelt namelijk het meeste vuil van jouw installatie af door de schuine hoek van de zonnepanelen. Jouw zonnepanelen zijn beschermd met een coating die een vuilafstotende werking heeft. Jouw zonnepanelen hoeven dus eigenlijk niet schoongemaakt te worden.

Moet ik mijn omvormer vervangen?

De omvormer is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van jouw installatie. Sommige omvormers bevinden zich afhankelijk van het type, in vergelijking tot de zonnepanelen, niet op je dak. Hierdoor kan er stof of andere viezigheid ophopen bij de omvormer. Als je de omvormer regelmatig checkt en schoonmaakt zal dit de levensduur verbeteren.

Jouw installatie en garantie

Bij Atlas Power krijg je 10 jaar servicegarantie op jouw installatie, daarmee ben je ervan verzekerd dat wij er alles aan doen om de installatie zo goed mogelijk te laten presteren. Als er een onderdeel minder goed presteert of kapot gaat, kun je contact met ons opnemen om te bekijken wat de beste oplossing is. Wij komen wanneer nodig langs om een eventuele reparatie te bieden of het product te vervangen. De producten die wij aanbieden beschikken ook over lange product en vermogensgaranties.  Naast product garanties zijn er nog bijkomende vermogensgaranties vanuit de fabrikant van de zonnepanelen. Gemiddeld zit deze vermogensgarantie op 80% van het vermogen na 25 jaar van jouw installatie. 

Meer nieuws

Bel mij terug Liever even bellen om de mogelijkheden te bespreken? Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je binnen enkele uren terug.