Home Blog Hoe gaat een vrijblijvend adviesgesprek?

Hoe gaat een vrijblijvend adviesgesprek?

Ben jij benieuwd naar hoe een adviesgesprek bij Atlas Power verloopt? Of wil je weten wat jou binnenkort te wachten staat? Dan kun je in deze blog alles lezen over het adviesgesprek.

Offerteaanvraag 

De eerste stap naar een duurzamere woning is het aanvragen van een offerte of een vrijblijvend adviesgesprek. Zodra de aanvraag binnen is, neemt onze planning contact met jou op. Samen met jou zoekt de planning naar een geschikt moment waarop het adviesgesprek kan plaatsvinden, zowel telefonisch als bij jou thuis.

Het adviesgesprek

Samen met de adviseur ga je kijken naar de beste optie voor jouw situatie. Op basis van jouw jaarlijkse stroomverbruik zal de adviseur kijken hoe hij het best kan voorzien in jouw stroombehoefte. Denk je bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een elektrische auto? Dan is het een optie om te kiezen voor een installatiesysteem met een hogere opbrengst of een installatie die gemakkelijk is uit te breiden. Dit kan bijvoorbeeld al vrij eenvoudig door te kiezen voor een installatie die gebruik maakt van micro-omvormers. De adviseur licht alle voordelen van de verschillende systemen uitgebreid toe.

De schouw uitvoeren

Zodra alles in kaart is gebracht, gaan we van start met het intekenen van de zonnepanelen – oftewel het legplan. Hierin bepalen we precies waar de zonnepanelen op jouw dak komen te liggen. Daarnaast houdt de adviseur rekening met eventuele schaduwplekken op het dak.

Tijdens het uitvoeren van de schouw wordt er gekeken naar de haalbaarheid van jouw unieke legplan. Zo wordt er gezocht naar de beste en meest nette kabelroute binnen of buitenlangs. Daarna wordt de offerte opgesteld met daarin een heldere omschrijving van alle producten, welke garanties je krijgt en natuurlijk de prijsopgave.

De installatie

Na het opstellen van de offerte geven we je rustig de tijd om deze door te nemen. Voel je vrij om de adviseur te bellen of te mailen met al je vragen. Meestal zal de adviseur telefonisch contact met je opnemen, ongeveer een week na jullie eerste ontmoeting, om te informeren of je tevreden bent met de offerte en of je een beslissing hebt kunnen nemen. 

Wanneer je akkoord geeft op de offerte – dan wordt de installatie zo snel mogelijk ingepland. Samen met de planning en de monteurs laten wij het proces zo efficiënt mogelijk verlopen, zodat jij snel kunt genieten van jouw zonnepanelen. 

Wil je alvast wat meer informatie over de terugverdientijd van zonnepanelen? Klik dan hier. Of vraag gelijk een vrijblijvend adviesgesprek aan! 

Meer nieuws

Bel mij terug Liever even bellen om de mogelijkheden te bespreken? Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je binnen enkele uren terug.