Home Diensten Thuisbatterij

Thuisbatterij: slim energie opslaan

De slimme thuisbatterij is de ultieme oplossing om extra geld te verdienen met energie

Thuisbatterij: geld verdienen met je eigen energie

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • 5 jaar service-garantie
 • Geregeld van A tot Z

Thuisbatterij voordelen

De slimme thuisbatterij is de ultieme oplossing voor jouw thuis-energie netwerk. Bespaar direct door gebruik te maken van de goedkoopste stroom, bouw daarnaast mee aan de wereld van morgen door dynamisch opslagcapaciteit beschikbaar te stellen. 

 • Eigen energie opslaan| Begin met het opslaan van zelf opgewekte zonne-energie of goedkope netstroom tijdens daluren. Gebruik de opgeslagen energie tijdens piekuren om hoge tarieven te vermijden.

 • Handelen op de dynamische markt| Benut de kansen van de dynamische energiemarkt door overtollige stroom te verkopen wanneer prijzen hoog zijn. Slimme aansturing helpt om je batterijcapaciteit optimaal in te zetten en bij te dragen aan een stabiel energienetwerk.

 • Extra voordelig met een dynamisch energiecontract | Profiteer door te ondersteunen bij onbalans. Jouw slimme algoritme analyseert de markt en voert transacties uit op de meest gunstige momenten, wat leidt tot extra inkomsten uit je energieopslag.

Verdienen met energie

Wanneer je kiest voor een thuisbatterij in combinatie met een dynamisch energiecontract, dan maak je optimaal gebruik van jouw installatie. Én,...je kunt er nog geld mee verdienen ook. Niet alleen besparen...verdienen!

 • Verdien extra geld met jouw thuisbatterij

 • Gebruik je eigen zonne-energie wanneer de zon niet schijnt

 • Zeer korte terugverdientijd

 • Nagenoeg oneindig schaalbaar

Van advies tot installatie in 3 stappen

 • 1

  Persoonlijk advies aan huis

  Onze expert bezoekt je thuis wanneer het jou schikt om je wensen en mogelijkheden te bespreken. Binnen enkele uren na het gesprek ontvang je de offerte, zodat je meteen alle informatie op papier hebt.

 • 2

  We maken een planning

  Ben je enthousiast en klaar om te beginnen? Geweldig! Zodra we je akkoord op offerte hebben, stellen we samen een realistische planning op.

 • 3

  We komen installeren

  Onze ervaren monteurs installeren en sluiten jouw thuisbatterij vakkundig en snel aan, meestal binnen één werkdag. Je ontvangt uitleg over onze gratis app en we zorgen dat alles naar tevredenheid werkt voordat we vertrekken.

Adviesgesprek aanvragen

Waarom de thuisbatterij?

Je kunt je eigen groene energie opslaan, daarnaast verdien je door de slimme aansturing van jouw beschikbare capaciteit, wanneer het energienet volloopt.

Geschikt voor iedere woning

De thuisbatterij heeft een schaalbaarheid van 5 tot 48kWh. De omvormer is uitgerust met de technologie om 2 kanten op te laden. Met loadbalancing zodat jouw groepenkast nooit overbelast raakt.

Revolutionair rendement

Het algoritme stuurt jouw thuisaccu aan. Zo worden verschillende energie markten − zoals de dynamische energiemarkt − bij elkaar gebracht voor jouw voordeel. Dé slimme oplossing voor optimaal rendement.

Geavanceerde thuisbatterij

De geavanceerde technologie in de thuisbatterij geeft jouw regie over energieverbruik. Profiteer van revolutionaire technologie ontwikkeld voor een centrale plek in jouw energiebeheer.

Thuisbatterij Sigenstor

Stap in de wereld van slimme én dynamische energie. Deze geavanceerde thuisbatterij met 5-in-1 functionaliteiten is de slimme oplossing voor jouw energiebeheer thuis. Jij bent klaar voor de toekomst met de geavanceerde omvormer en uitbreidbare opslag modules. Zoek jij naar een oplossing om terugleverkosten te beperken? Start dan met deze slim aangestuurde batterij en begin met verdienen aan je opslagcapaciteit.

Meer over de SigenStor

Thuisbatterij installatie

Ontvang dé totaaloplossing voor thuisbatterijen werkend op dynamische energie, inclusief installatie en aanvullende systemen voor een optimale energievoorziening. Profiteer nu van duurzame energieopslag!

Omvormer

De omvormer is de schakel tussen de batterij (opslagmodules) en jouw energievoorziening (bijv. zonnepanelen) en werkt naadloos samen door aansturing van het slimme algoritme. 

✔️ Geschikt voor 1 Fase & 3 Fase aansluitingen
✔️ 10 jaar garantie 
✔️ Volledig offgrid & ongrid mogelijk

De batterij [opslag]

De opslagmodule is de daadwerkelijke kast waarin jouw energie wordt opgeslagen. Deze 'modules' kun je eenvoudig uitbreiden met dezelfde batterijen. Helemaal afhankelijk van hoeveel vermogen jij wil. Zo kun je de batterij opslag ook later uitbreiden tot wel 48 kWh!

✔️ Vanaf 5 kW
✔️ Lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4)
✔️ Schaalbaar vermogen tot 48 kWh

Aansturing [App]

Jouw thuisbatterij wordt compleet afgestemd op je gebruikswensen. Hoe dit wordt gedaan? Via het slimme algoritme, afgestemd op jouw gebruiksprofiel! En alles is inzichtelijk via een eenvoudige app voor zowel Android als iOS.

✔️ Inzicht in prestatie
✔️ Algoritmische aansturing
✔️ Grip op je energieprijs

Gratis adviesgesprek en offerte

Vul je gegevens in en ontvang gelijk een vrijblijvende offerte.

Dé zonnepanelen installateur van Nederland

 • Installatie binnen 1 maand
 • 10 jaar service-garantie
 • Persoonlijk & flexibel

Voor toekomstbestendige warmtepompen

 • Hybride én full electric
 • Hoogst haalbare energielabel
 • 5 jaar service-garantie

Thuisbatterij: geld verdienen met je eigen energie

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • 5 jaar service-garantie
 • Geregeld van A tot Z

Veelgestelde vragen

Welke batterij het beste bij je past, is afhankelijk van jouw energieverbruik en investeringsdoel.  10 kWh is het gemiddelde dagverbruik van veel huishoudens. De thuisbatterij kan 10 tot 140 kWh opslaan. Deze batterij is in diverse opslagcapaciteiten verkrijgbaar, vanaf 10 kWh (wandmodel) tot een stapelbare unit.

Een thuisbatterij gecombineerd met een dynamisch energiecontract kan bijzonder rendabel zijn, doordat het je in staat stelt financieel te profiteren van fluctuerende energieprijzen. 

In Nederland zijn er momenteel geen specifieke landelijke subsidies voor de aanschaf van alleen thuisbatterijen. Echter, de Nederlandse overheid stimuleert wel het gebruik van duurzame energie oplossingen, waaronder zonnepanelen en de bijbehorende opslagsystemen, door middel van verschillende regelingen en fiscale voordelen. Een thuisbatterij kan soms worden opgenomen in bredere subsidies of financiering pakketten die bedoeld zijn voor het verduurzamen van woningen.

Het batterij systeem is bedoeld om energie in 24 uur te verbruiken. Het is dus niet zo dat je in de zomer de batterij vollaadt en het in de winter pas gaat verbruiken. Op een zonnige winterdag kun je wel genoeg energie opwekken en opslaan voor een opvolgende donkere dag.

De levensduur van een thuisbatterij hangt af van het type en het gebruik, maar veel modellen gaan ongeveer 10 tot 15 jaar mee. De levensduur kan ook worden gemeten in laadcycli, met veel batterijen die tussen de 5.000 en 7.000 cycli aan kunnen voordat hun capaciteit significant afneemt.

Een dynamisch energiecontract is een contract met dynamische prijzen voor elektriciteit en/of gas. De energieprijzen zijn direct gekoppeld aan de marktprijzen voor stroom en gas. Op de energiemarkt wordt energie verhandeld voor de komende dag.

De slimme thuisbatterij van Atlas Power biedt een geavanceerde oplossing voor je thuis-energienetwerk, waarmee je niet alleen kosten bespaart maar ook actief bijdraagt aan een duurzame toekomst. Door energie op te slaan wanneer stroom goedkoop is, zoals tijdens daluren of wanneer je zonne-energie opwekt, en deze te gebruiken tijdens piekuren, vermijd je hoge energietarieven. Bovendien kun je met een dynamisch energiecontract actief deelnemen aan de dynamische energiemarkt door overtollige stroom te verkopen wanneer de prijzen hoog zijn. Dit systeem maakt ook gebruik van slimme algoritmen om te handelen op de onbalansmarkt, wat extra inkomsten genereert door bij te dragen aan het stabiliseren van het energienetwerk.

De kosten van thuisbatterijen variëren sterk afhankelijk van de capaciteit en de fase maar gemiddeld liggen ze bij Atlas Power tussen de  €7.000 en €9.000. Dit is inclusief de kosten voor installatie.

Een thuisbatterij vereist over het algemeen weinig onderhoud. Aanbevolen wordt om het systeem regelmatig te inspecteren voor eventuele problemen en om ervoor te zorgen dat de omgeving waarin de batterij zich bevindt, schoon, droog en binnen een bepaald temperatuurbereik blijft.

Bel mij terug Liever even bellen om de mogelijkheden te bespreken? Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je binnen enkele uren terug.