Home Diensten Zonnepanelen

Zonnepanelen

Klaar om te besparen? Ontdek de kracht van zonne-energie en verduurzaam jouw woning

Dé zonnepanelen installateur van Nederland

 • Installatie binnen 1 maand
 • 10 jaar service-garantie
 • Persoonlijk & flexibel
Atlas Power installateur

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen aanschaffen en laten installeren is een grote investering. Bij Atlas Power begrijpen we dat als geen ander. Daarom zorgen wij voor de beste kwaliteit en service. Krijg daarnaast 10 jaar servicegarantie, zodat jouw zonnepanelen garant staan voor het terugdringen van je energierekening. Bovendien zorgen zonnepanelen voor een verbetering van het energielabel op je woning en draag je bij aan een schoner milieu!

We houden onder andere rekening met:

 • Voldoende kWh opbrengsten voor je verbruik

 • Ligging en schaduw

 • Accurate terugverdientijd

 • Kwaliteit en garantie

Waarom je voor zonnepanelen van Atlas Power kiest

 • Bespaar gemiddeld €1.200,- per jaar

 • Glas-glas zonnepanelen voor bovengemiddeld rendement

 • 10.000+ tevreden klanten gingen je voor!

 • Installatie binnen 4 weken

Van advies tot installatie in 3 stappen

 • 1

  Persoonlijk advies aan huis

  Onze expert bezoekt je thuis wanneer het jou schikt om je wensen en mogelijkheden te bespreken. Binnen enkele uren na het gesprek ontvang je de offerte, zodat je meteen alle informatie op papier hebt.

 • 2

  We maken een planning

  Ben je enthousiast en klaar om te beginnen? Geweldig! Zodra we je akkoord op offerte hebben, stellen we samen een realistische planning op.

 • 3

  We komen installeren

  Onze ervaren monteurs installeren en sluiten jouw zonnepanelen vakkundig en snel aan, meestal binnen één werkdag. Je ontvangt uitleg over onze gratis app en we zorgen dat alles naar tevredenheid werkt voordat we vertrekken.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Zonnepanelen prijsvoorbeeld

In de onderstaande tabel vind je een prijsindicatie voor een investering in zonnepanelen. Ook zie je direct een verwachte besparing per jaar. Wij staan klaar om je met een vrijblijvend advies en een exacte prijsopgave te helpen.

6 Zonnepanelen 1-persoonshuishouden
8 Zonnepanelen 2-persoonshuishouden
12 Zonnepanelen Gemiddeld gezin
16 Zonnepanelen Groot gezin
Verwachte investering €3.250 - €4.000 €3.756 - €5.000 €5.250 - €7.000 €7.000 - €8.550
Besparing €900 €1200 €1915 €2250
6 Zonnepanelen 1-persoonshuishouden
Verwachte investering €3.250 - €4.000
Besparing €900
8 Zonnepanelen 2-persoonshuishouden
Verwachte investering €3.756 - €5.000
Besparing €1200
12 Zonnepanelen Gemiddeld gezin
Verwachte investering €5.250 - €7.000
Besparing €1915
16 Zonnepanelen Groot gezin
Verwachte investering €7.000 - €8.550
Besparing €2250

Waarom NU zonnepanelen plaatsen?

Verduurzamen is dé trend van het moment, en terecht. Zonnepanelen bieden verschillende voordelen voor huiseigenaren die willen besparen op hun energierekening.

Direct besparen

Bespaar op jouw energierekening door zelf groene stroom op te wekken met zonnepanelen.

Duurzame energie

Zonnepanelen dragen bij aan een schonere wereld en helpen de CO2-uitstoot te verminderen.

Onafhankelijk

Wees minder afhankelijk van grote energiebedrijven en stijgende energieprijzen door zelf duurzame energie op te wekken.

Ontdek de kracht van de zon

Ben je klaar om de kracht van de zon te ontdekken en jouw woning te verduurzamen?

Profiteer altijd van optimaal rendement met de juiste omvormer in jouw systeem. Door hoogwaardige kwaliteit zonnepanelen, een lange levensduur en het hoge Wattpiek vermogen!

420 Wp glas-op-glas zonnepaneel levert een hoge opbrengst en goede efficiëntie, omdat de zonnecellen ingesloten zijn in twee lagen glas. Bij andere type-zonnepanelen zit er alleen glas aan de voorkant en kunststof aan de achterkant. Waardoor de achterkant geen zonlicht toelaat.

Offerte aanvragen

Gratis adviesgesprek en offerte

Vul je gegevens in en ontvang gelijk een vrijblijvende offerte.

Dé zonnepanelen installateur van Nederland

 • Installatie binnen 1 maand
 • 10 jaar service-garantie
 • Persoonlijk & flexibel

Voor toekomstbestendige warmtepompen

 • Hybride én full electric
 • Hoogst haalbare energielabel
 • 5 jaar service-garantie

Thuisbatterij: geld verdienen met je eigen energie

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • 5 jaar service-garantie
 • Geregeld van A tot Z

Beoordelingen van onze klanten

Goede uitleg, uiteindelijk plaatsen duurde wel even maar daarna lagen ze er ook zo op. Monteurs leverden goed werk af

Top! Uitstekende en vriendelijke monteurs. Bij vragen telefonisch goed bereikbaar!

Transparant in communicatie, na faillissement Energe hebben ze mij enorm goed geholpen om de panelen alsnog geplaatst te krijgen. Ook belangrijk: de monteurs die de werkzaamheden hebben uitgevoerd krijgen een groot compliment, keurig gewerkt schoenen uit wanneer ze in huis werkte en na gebruik toilet de bril weer naar beneden. Toppers.

Gisteren zonnepanelen geplaatst. Voorbereiding was prima, offertetraject helder, plaatsing vlot en deskundig. Bijzonder aardig en attent personeel, ook bij klantenservice . Zo moet het!

Zonnepanelen werken goed. Vriendelijke monteurs, kundig en goed werk geleverd. Wordt ook nog nagebeld door Atlas Power hoe het plaatsen van de zonnepanelen is verlopen. Tot nu toe zijn we zeer tevreden.

Afgelopen vrijdag zijn de zonnepanelen geplaatst. Het was zeer slecht weer, maar de drie monteurs hebben keurig en vakkundig werk geleverd. Duidelijke en prettige communicatie. Kortom: ik raad hen aan.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Zonnepanelen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig. Vuil en stof worden meestal weggespoeld door regen of sneeuw, maar het is verstandig om je panelen te inspecteren op achtergebleven vuil als je het rendement ziet verminderen. Als je merkt dat de opbrengst van je zonnepanelen afneemt, kan het lonend zijn (bij een hoog aantal zonnepanelen) om ze professioneel te laten reinigen, aangezien dit de jaarlijkse opbrengst met 2 à 3 procent kan verhogen.

De omvormer dient ook gecontroleerd en schoongemaakt te worden om de levensduur te verlengen. Deze moet na gemiddeld 10 tot 15 jaar vervangen worden.

Voor meer informatie over het onderhouden van zonnepanelen bekijk ons blog.

Particulieren: “De btw op zonnepanelen vanaf 1 januari 2023 afgeschaft. De btw gaat omlaag van 21% naar 0%. Dit zogenoemde nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur. Particulieren hoeven de btw dan niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst.”

Over de gehele installatie, inclusief installatiematerialen draag je géén BTW af.

Zonnepanelen gebruiken fotovoltaïsche cellen om zonlicht om te zetten in elektriciteit door het foto-elektrisch effect. De opgewekte elektriciteit wordt door een omvormer geschikt gemaakt voor huishoudelijk gebruik, waardoor je je eigen groene stroom opwekt. Dit vermindert je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, waardoor je energiekosten dalen. Produceer je meer stroom dan je verbruikt, dan kan het overschot worden teruggeleverd aan het net.

De installatie van zonnepanelen is doorgaans binnen één dag voltooid. De duur van de montage kan variëren tussen 4 tot 9 uur, afhankelijk van de grootte van de installatie, het legplan en de weersomstandigheden op de dag van installatie. Het installatieproces omvat het bevestigen van de panelen aan het dak of aan een grondmontage. Vervolgens worden de panelen aangesloten op een omvormer die de opgewekte gelijkstroom omzet in wisselstroom, geschikt voor huishoudelijk gebruik. Tot slot worden de panelen aangesloten op het elektriciteitsnet van de woning. Door deze efficiënte aanpak zorgen we ervoor dat je snel kunt genieten van je eigen duurzaam opgewekte energie, met minimale overlast.

Voor Atlas Power is vrijwel geen dak te moeilijk, we leveren maatwerk en gaan graag de uitdaging aan. Vraag een offerte aan en kijk samen met de adviseur naar de mogelijkheden voor jouw dak.  

We zoeken graag naar een oplossing voor ieder dak, enkel leiendaken en rietdaken zijn in de meeste gevallen niet geschikt voor onze- zonnepanelen installaties.

Zonnepanelen kunnen uitstekend geïntegreerd worden met andere slimme duurzame systemen zoals thuisbatterijen, warmtepompen en laadpalen, waardoor je huis nog energie-efficiënter wordt.
Door deze systemen te combineren kun je slim omgaan met jouw energie en vergroot je de duurzaamheid van je hele huishouden.

Ja, het is belangrijk om je verzekeringsmaatschappij te informeren over de installatie van zonnepanelen, aangezien dit de waarde van je huis kan verhogen en mogelijk extra dekking vereist. De installatie van zonnepanelen valt doorgaans onder je woonverzekering, maar het is verstandig om de voorwaarden en de hoogte van het verzekerde bedrag zorgvuldig te controleren.

De terugverdientijd van onze zonnepanelen is gemiddeld 5 jaar.

Bifacial betekent tweezijdig. Bifacial zonnepanelen zijn dan ook tweezijdige zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn voorzien van tweezijdige modules die aan beide zijden van het zonnepaneel zonne-energie kunnen produceren. De stroom wordt dus aan beide kanten van een zonnepaneel opgewekt!
Let op: zonnepanelen met een zwarte backsheet wekken niet dit extra beetje stroom op.

De beste zonnepanelen hebben een hoog wattpiek vermogen en hebben een lange vermogensgarantie om dit vermogen over de tijd vast te houden. Je combineert zonnepanelen met de beste omvormer voor doorslaggevende energie-efficiëntie. Kijk naar zonnepanelen met hoge rendement ratings, en betrouwbare garanties.

Bel mij terug Liever even bellen om de mogelijkheden te bespreken? Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je binnen enkele uren terug.