Home Kosten zonnepanelen

Kosten zonnepanelen

Atlas Power is de zonnepanelen installateur voor alle huizenbezitters van Nederland

Wat kosten zonnepanelen? Een belangrijke vraag om te stellen wanneer je overweegt om zonnepanelen te kopen. De gemiddelde prijs voor zonnepanelen verschilt per situatie. Bovendien moet je niet alleen kijken naar de aanschafprijs, maar ook naar de gemiddelde opbrengst van jouw zonnepanelen installatie. Ben je benieuwd naar de kosten in jouw persoonlijke situatie? Vraag dan een offerte aan via onze website.

Wat kosten zonnepanelen?

Wat je precies betaalt voor zonnepanelen verschilt. Zo hangt het bijvoorbeeld af van de hoeveelheid zonnepanelen die je aanschaft en ook het type zonnepaneel en de kwaliteit ervan spelen een belangrijke rol in het vaststellen van de kosten. Zonnepanelen die minder efficiënt zijn, zijn bijvoorbeeld goedkoper wat betreft aanschaf. Echter is het rendement daarbij lager en levert het dus minder op. Het kan in sommige gevallen dan ook voordeliger zijn om een grotere investering te doen die zich na verloop van tijd terugbetaalt.

Wanneer we uitgaan van een set van 6 zonnepanelen bij Atlas Power, dan ligt de verwachte investering ergens tussen de € 3250 en € 4000 voor 6 panelen. Per paneel komt dit uit tussen de € 540 en € 670. Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je huishouden (en daarmee het verbruik) en de oriëntatie van het dak van je woning.

Wat kosten 10 zonnepanelen inclusief montage?

Als je overweegt zonnepanelen aan te schaffen en je bent zelf niet heel handig, dan is het erg prettig om te kiezen voor zonnepanelen inclusief montage. Onze ervaren monteurs voorzien jouw dak binnen afzienbare tijd van de gewenste hoeveelheid panelen. Maar wat kost de aanschaf plus montage van 10 zonnepanelen nu eigenlijk? De prijs van 10 zonnepanelen inclusief montage ligt ergens tussen de € 4375 en € 5420. Hoe hoog dat bedrag exact is, hangt af van het type paneel dat je kiest. Wil je een prijsberekening? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

De prijsontwikkeling van zonnepanelen

Hoewel veel dingen duurder worden, zien we in 2024 dat de prijs van zonnepanelen juist aan het dalen is. Dat is een mooie ontwikkeling, aangezien het dit jaar erg rendabel is om voor zonnepanelen te kiezen. Dit heeft alles te maken met de salderingsregeling waar je van profiteert. Hierbij wordt de stroom die je opwekt, verrekend met wat je verbruikt.


De prijs van zonnepanelen komt door een set factoren samen tot stand. Naast de zonnepanelen zelf zijn er namelijk ook andere zaken waar je voor betaalt. Wij vertellen je hoe de prijs is opgebouwd.

Hoe is de prijs opgebouwd?

 • 1

  Omvormer en bekabeling

  Wanneer je zonnepanelen aanschaft, dan is het goed om te weten dat de omvormer en bekabeling bij de prijs inbegrepen zit. Zonnepanelen gaan gemiddeld gezien zo’n 25 jaar mee. De hoeveelheid stroom die je opwekt, is dan ook aanzienlijk. Per jaar zal de kwaliteit van de omvormer steeds iets achteruitgaan. Daarom komen er 12 jaar na de aanschaf van zonnepanelen dan ook kosten bij voor het vervangen van de omvormer.

 • 2

  Montage

  Wist je dat de montage van de zonnepanelen ook bij de prijs inbegrepen zit? Naast dat wij zonnepanelen leveren, zorgen we er ook voor dat ze geïnstalleerd worden. Zo ben je ervan verzekerd dat dit op vakkundige wijze gebeurt. Onze experts weten exact wat het meest ideale aantal zonnepanelen per dak is en weten tevens hoe ze deze moeten plaatsen, zodat de opbrengst van je zonnepanelen zo optimaal mogelijk is.

Zonnepanelen prijs en opbrengsten

Om het rendement van zonnepanelen te kunnen bepalen, dien je zowel naar de zonnepanelen prijs als de zonnepanelen opbrengst te kijken. In onderstaande tabel hebben wij inzichtelijk gemaakt wat de verwachte prijs plus het verwachte rendement is in het geval van een x-aantal panelen.

6 Zonnepanelen 1-persoons huishouden
8 Zonnepanelen 2-persoons huishouden
12 Zonnepanelen Gemiddeld gezin
16 Zonnepanelen Groot gezin
Verwachte investering € 3.250 - € 4.000 € 3.750 - € 5.000 € 5.250 - € 7.000 € 7.000 - € 8.550
Besparing per jaar € 900 € 1.200 € 1.915 € 2.250
6 Zonnepanelen 1-persoons huishouden
Verwachte investering € 3.250 - € 4.000
Besparing per jaar € 900
8 Zonnepanelen 2-persoons huishouden
Verwachte investering € 3.750 - € 5.000
Besparing per jaar € 1.200
12 Zonnepanelen Gemiddeld gezin
Verwachte investering € 5.250 - € 7.000
Besparing per jaar € 1.915
16 Zonnepanelen Groot gezin
Verwachte investering € 7.000 - € 8.550
Besparing per jaar € 2.250

Zonnepanelen kopen bij Atlas Power

Er kiezen steeds meer mensen voor zonnepanelen. Vooral de afgelopen jaren was dat een trend. De kosten zijn een belangrijke factor om te bepalen of ook jij de overstap gaat maken naar duurzame energie. Echter is het ook slim om naar de lange termijn te kijken. De opgewekte stroom (uitgedrukt in Wattpiek, Wp) is immers te verrekenen met wat je verbruikt.
Wanneer je ervoor kiest om zonnepanelen te kopen bij Atlas Power, dan levert jou dat naast de panelen nog meer op:

10 jaar service garantie

Eerlijk advies

✔ Advies tot realisatie

Wil jij persoonlijk advies, bijvoorbeeld over het aantal panelen dat je het beste kunt afnemen? Neem dan contact met ons op via onze website.

GRATIS adviesgesprek aanvragen

Samen zorgen we voor een groener Nederland én lagere maandlasten!

Dé zonnepanelen installateur van Nederland

 • Installatie binnen 1 maand
 • 10 jaar service-garantie
 • Persoonlijk & flexibel

Voor toekomstbestendige warmtepompen

 • Hybride én full electric
 • Hoogst haalbare energielabel
 • 5 jaar service-garantie

Thuisbatterij: geld verdienen met je eigen energie

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • 5 jaar service-garantie
 • Geregeld van A tot Z
Bel mij terug Liever even bellen om de mogelijkheden te bespreken? Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je binnen enkele uren terug.