Dé zonnepanelen installateur van Nederland

 • Installatie binnen 1 maand
 • 10 jaar service-garantie
 • Persoonlijk & flexibel

Voor toekomstbestendige warmtepompen

 • Hybride én full electric
 • Hoogst haalbare energielabel
 • 5 jaar service-garantie

Thuisbatterij: geld verdienen met je eigen energie

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • 5 jaar service-garantie
 • Geregeld van A tot Z

Set van 10 zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Het is een belangrijke vraag om te beantwoorden en het antwoord daarop zal in alle gevallen anders zijn. Een set van 10 zonnepanelen is populair vanwege het totale vermogen en de hoeveelheid Wattpiek Wp dat het oplevert. Voor een gemiddeld huishouden is dit voldoende om het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik te dekken.

Wat kosten 10 zonnepanelen in 2024?

Wat 10 zonnepanelen in 2024 kosten, is afhankelijk van het type paneel en de kwaliteit ervan. Daarnaast verschilt het per leverancier wat je betaalt. Gemiddeld gezien liggen de kosten voor zonnepanelen inclusief montage ergens tussen de €4.000 en €6.000. De omvormers en bekabeling die nodig zijn om de zonnepanelen werkend te krijgen, zitten daarbij in.

Het is altijd verstandig om niet alleen te kijken naar de kosten en de gemiddelde opbrengst van de zonnepanelen, maar ook naar de garantie die je erbij krijgt. Het aanschaffen van zonnepanelen is namelijk een eenmalige investering die zich al snel terugverdient. Daarom kijken we graag verder dan alleen naar de kortetermijnimpact.

10 zonnepanelen inclusief montage

Bij Atlas Power kies je voor 10 zonnepanelen inclusief montage. Onze specialisten installeren de panelen op professionele wijze op jouw dak waardoor je ervan verzekerd bent dat jouw zonnepanelen opleveren wat jij nodig hebt.

Geen dak is hetzelfde en dus verschilt het per situatie hoe de montage het beste aangepakt kan worden. Heb jij een dak op het zuiden, of juist op het noorden? Heb jij een schuin dak of een plat dak? Hoeveel stroom verbruik jij jaarlijks en wat betekent dat voor de hoeveelheid zonne-energie die de panelen op moeten leveren? De wijze waarop de zonnepanelen gemonteerd worden, is van invloed op de totale opgewekte zonne-energie in kWh per jaar.

De invloed van de oriëntatie van het dak

De opbrengst van je zonnepanelen wordt voor een groot deel bepaald door de oriëntatie van jouw dak. Heeft jouw dak een zuidelijke oriëntatie, dan vangen de panelen de meeste zonuren. In deze situatie zullen ze dan ook de meeste energie opwekken. Echter is de oost-west opstelling ook erg gunstig. Bij panelen op een oost-west dak wordt de energieproductie namelijk over de dag verspreid. Wanneer je bijvoorbeeld een hoger verbruik in de ochtend en avond hebt, kan dit gunstig zijn.

Steigerbouw voor het laten plaatsen van zonnepanelen op jouw dak

Afhankelijk van de hoogte en toegankelijkheid van jouw dak kan het nodig zijn om steigers te bouwen voor de installatie van zonnepanelen. Bij een laag dak is het vaak voldoende om gebruik te maken van een ladderopstelling. Bij hoge daken of daken die moeilijk bereikbaar zijn, is het wél noodzakelijk om gebruik te maken van steigers. Dit zorgt ervoor dat de kosten hoger uit zullen komen. Wil je weten hoeveel dit exact is? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs brengen het totale kostenplaatje graag voor jou in kaart.

Zonnepanelen set van 10 parallel of serieel geschakeld plaatsen

Er zijn verschillende manieren om zonnepanelen te schakelen: parallel of serieel. Bij een parallelschakeling zijn de zonnepanelen individueel geschakeld. Is er schaduw aanwezig op een van de panelen, dan heeft dat geen invloed op de andere panelen. Zijn de zonnepanelen in een serie geschakeld, dan vermindert de schaduw op één paneel de opbrengst van alle zonnepanelen. Wanneer jij dus een dak hebt met veel schaduwplekken, dan is dat zeer nadelig.

Het monteren van micro-omvormers

Wanneer er een micro-omvormer direct achter een zonnepaneel geplaatst wordt, dan zorgt deze ervoor dat elk zonnepaneel onafhankelijk werkt. Hierdoor wordt het maximale vermogen dat de zonnepanelen leveren verhoogd. Voor daken met schaduw of verschillende oriëntaties is dit ideaal. Wel gaan er uiteraard kosten mee gepaard - afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je op het dak hebt liggen.

Opbrengst van 10 zonnepanelen

Wat het oplevert om een set van 10 zonnepanelen op je dak te laten plaatsen, verschilt. De locatie van je woning, de oriëntatie en de hellingshoek van je dak en het type panelen dat je kiest zijn bepalende factoren.

Rendement en terugverdientijd van 10 zonnepanelen

Wat is nu precies het rendement - oftewel de opbrengst per paneel? En hoe zit het met de terugverdientijd van de investering die je moet doen om zonnepanelen te laten plaatsen? Ook dit is weer sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, maar we gaan eens dieper in op de gemiddelde cijfers.

Rendement 10 panelen

Het rendement van 10 zonnepanelen varieert. Meestal ligt dit percentage ergens tussen de 14% en 22%. Maar wat betekent dit nu precies? Het houdt in dat dit het percentage is van jouw investering dat je jaarlijks terug kunt verdienen.

Terugverdientijd 10 panelen

Wanneer heb je dan ongeveer jouw investering terugverdiend? Wanneer jij 10 zonnepanelen op het dak hebt liggen, ligt deze periode ongeveer tussen de 7 en 10 jaar. Na deze periode profiteer je volledig van de energie die je opwekt door middel van de zon. En als je je dan bedenkt dat de zonnepanelen tot wel 25 jaar mee kunnen gaan, dan weet je dat het zeker de moeite waard is om zonnepanelen aan te schaffen.

Levensduur van 10 panelen

Gemiddeld gezien is de levensduur van zonnepanelen zo’n 25 tot 30 jaar. Dat is een erg lange periode om te profiteren van de opgewekte energie. De investering is dan ook zeker aantrekkelijk. Zeker nu ook de elektrische auto erg in opkomst is en deze stroom nodig heeft. De ‘gratis’ energie waar jij over beschikt, kun je ook daar goed voor gebruiken.

Passen er 10 pv panelen op mijn dak?

Je wilt natuurlijk weten of er 10 pv panelen op jouw dak passen. Dit is compleet afhankelijk van het type dak dat je hebt. Gemiddeld gezien heb je ongeveer 16 vierkante meter nodig om 10 zonnepanelen te kunnen plaatsen. Dat is dus 1 zonnepaneel per 1,6 vierkante meter.

Zonnepanelen kopen bij Atlas Power

Ben jij van plan om een set van 10 zonnepanelen aan te schaffen bij Atlas Power, dan profiteer je van vele voordelen. De panelen zijn vervaardigd van hoogwaardig materiaal en worden niet alleen geleverd, maar óók gemonteerd. Onze specialisten weten precies wat de beste opties zijn in jouw persoonlijke situatie. Investeer in een duurzame toekomst met de oplossing van Atlas Power.

Benieuwd of jouw dak geschikt is?

Vraag een GRATIS adviesgesprek aan voor de juiste samenstelling én een offerte op maat!

Dé zonnepanelen installateur van Nederland

 • Installatie binnen 1 maand
 • 10 jaar service-garantie
 • Persoonlijk & flexibel

Voor toekomstbestendige warmtepompen

 • Hybride én full electric
 • Hoogst haalbare energielabel
 • 5 jaar service-garantie

Thuisbatterij: geld verdienen met je eigen energie

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • 5 jaar service-garantie
 • Geregeld van A tot Z
Bel mij terug Liever even bellen om de mogelijkheden te bespreken? Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je binnen enkele uren terug.