Home FAQ

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op al je vragen.

Kies je categorie

Algemeen

Via het offerteformulier kun je een offerte aanvragen voor het gewenste product. Vervolgens nemen we telefonisch contact met je op om een vrijblijvende afspraak te plannen. De afspraak doen we bij voorkeur bij jou thuis zodat we de situatie goed kunnen inschatten en je echt persoonlijk advies kunnen geven. Maar uiteraard kan dat ook op afstand. En het vrijblijvende adviesgesprek is ALTIJD gratis. 

Tijdens het gesprek bespreken we de situatie en overleggen wensen en mogelijkheden, vervolgens krijg je binnen enkele uren een persoonlijk voorstel.

De eerste stap naar een duurzamere woning is het aanvragen van een offerte of een vrijblijvend adviesgesprek. Zodra de aanvraag binnen is, neemt onze planning contact met jou op. Precies weten wat je te wachten staat? Lees er alles over in onze blogpost over een persoonlijk adviesgesprek.

Kiezen voor Atlas Power is kiezen voor topkwaliteit en uitstekende dienstverlening. We helpen je bij iedere stap naar voordelige duurzame energieoplossingen. We geloven in de kracht van duurzaamheid werken met hoogwaardige producten met een servicegarantie van 10 jaar. Als klant van Atlas Power kun je dus rekenen op deskundige ondersteuning zonder bijkomende kosten.

De monteurs van Atlas Power zijn uitstekend opgeleid, ze gaan voor tevreden klanten & hebben een passie voor het leveren van groene energieoplossingen! Vraag een offerte aan en ontvang een persoonlijk advies dat specifiek is afgestemd op jouw unieke woning en situatie, inclusief een duidelijk installatieplan om het maximale rendement uit je investering te halen.

Onze service garantie betekent dat je gedurende deze periode kunt rekenen op onze volledige ondersteuning en expertise zonder extra kosten. Dit houdt in dat eventuele problemen met de geïnstalleerde zonnepanelen of andere duurzame producten door ons kosteloos worden opgelost. Dit garandeert niet alleen de kwaliteit en duurzaamheid van onze producten, je bent ook verzekert van een betrouwbare en zorgeloze ervaring als je kiest voor Atlas Power voor je duurzame energiebehoeften.

Bij Atlas Power krijg je de volgende garanties:
✔️ Zonnepanelen: 10 jaar servicegarantie
✔️ Warmtepomp: 5 jaar service garantie
✔️ Thuisbatterij: 5 jaar servicegarantie
✔️ Laadpaal: 2 jaar servicegarantie

Zonnepanelen

Zonnepanelen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig. Vuil en stof worden meestal weggespoeld door regen of sneeuw, maar het is verstandig om je panelen te inspecteren op achtergebleven vuil als je het rendement ziet verminderen. Als je merkt dat de opbrengst van je zonnepanelen afneemt, kan het lonend zijn (bij een hoog aantal zonnepanelen) om ze professioneel te laten reinigen, aangezien dit de jaarlijkse opbrengst met 2 à 3 procent kan verhogen.

De omvormer dient ook gecontroleerd en schoongemaakt te worden om de levensduur te verlengen. Deze moet na gemiddeld 10 tot 15 jaar vervangen worden.

Voor meer informatie over het onderhouden van zonnepanelen bekijk ons blog.

Particulieren: “De btw op zonnepanelen vanaf 1 januari 2023 afgeschaft. De btw gaat omlaag van 21% naar 0%. Dit zogenoemde nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur. Particulieren hoeven de btw dan niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst.”

Over de gehele installatie, inclusief installatiematerialen draag je géén BTW af.

Zonnepanelen gebruiken fotovoltaïsche cellen om zonlicht om te zetten in elektriciteit door het foto-elektrisch effect. De opgewekte elektriciteit wordt door een omvormer geschikt gemaakt voor huishoudelijk gebruik, waardoor je je eigen groene stroom opwekt. Dit vermindert je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, waardoor je energiekosten dalen. Produceer je meer stroom dan je verbruikt, dan kan het overschot worden teruggeleverd aan het net.

De installatie van zonnepanelen is doorgaans binnen één dag voltooid. De duur van de montage kan variëren tussen 4 tot 9 uur, afhankelijk van de grootte van de installatie, het legplan en de weersomstandigheden op de dag van installatie. Het installatieproces omvat het bevestigen van de panelen aan het dak of aan een grondmontage. Vervolgens worden de panelen aangesloten op een omvormer die de opgewekte gelijkstroom omzet in wisselstroom, geschikt voor huishoudelijk gebruik. Tot slot worden de panelen aangesloten op het elektriciteitsnet van de woning. Door deze efficiënte aanpak zorgen we ervoor dat je snel kunt genieten van je eigen duurzaam opgewekte energie, met minimale overlast.

Voor Atlas Power is vrijwel geen dak te moeilijk, we leveren maatwerk en gaan graag de uitdaging aan. Vraag een offerte aan en kijk samen met de adviseur naar de mogelijkheden voor jouw dak.  

We zoeken graag naar een oplossing voor ieder dak, enkel leiendaken en rietdaken zijn in de meeste gevallen niet geschikt voor onze- zonnepanelen installaties.

Zonnepanelen kunnen uitstekend geïntegreerd worden met andere slimme duurzame systemen zoals thuisbatterijen, warmtepompen en laadpalen, waardoor je huis nog energie-efficiënter wordt.
Door deze systemen te combineren kun je slim omgaan met jouw energie en vergroot je de duurzaamheid van je hele huishouden.

Ja, het is belangrijk om je verzekeringsmaatschappij te informeren over de installatie van zonnepanelen, aangezien dit de waarde van je huis kan verhogen en mogelijk extra dekking vereist. De installatie van zonnepanelen valt doorgaans onder je woonverzekering, maar het is verstandig om de voorwaarden en de hoogte van het verzekerde bedrag zorgvuldig te controleren.

De terugverdientijd van onze zonnepanelen is gemiddeld 5 jaar.

Bifacial betekent tweezijdig. Bifacial zonnepanelen zijn dan ook tweezijdige zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn voorzien van tweezijdige modules die aan beide zijden van het zonnepaneel zonne-energie kunnen produceren. De stroom wordt dus aan beide kanten van een zonnepaneel opgewekt!
Let op: zonnepanelen met een zwarte backsheet wekken niet dit extra beetje stroom op.

De beste zonnepanelen hebben een hoog wattpiek vermogen en hebben een lange vermogensgarantie om dit vermogen over de tijd vast te houden. Je combineert zonnepanelen met de beste omvormer voor doorslaggevende energie-efficiëntie. Kijk naar zonnepanelen met hoge rendement ratings, en betrouwbare garanties.

Warmtepomp

Zelfs bij een lage buitentemperatuur van -10°C is de warmtepomp effectief. Met een vermogen van 9kW (Sparrow) of 11kW (Blackbird) en een COP-waarde van 2.7, levert de warmtepomp betrouwbare warmte. Deze prestaties kunnen variëren afhankelijk van uw verwarmingssysteem en zijn gebaseerd op een gemiddelde buitentemperatuur van +7°C en gemiddelde watertemperatuur van 35°C.

Warmtepompen zijn zeer milieuvriendelijk omdat ze veel minder CO2 uitstoten dan systemen die fossiele brandstoffen zoals gas verbranden.
Deze milieuvriendelijkheid wordt nog verder versterkt warmtepompen worden gecombineerd met zonnepanelen. Door zonnepanelen in te zetten om de elektriciteit te leveren die nodig is voor de werking van de warmtepomp, kan het systeem volledig draaien op hernieuwbare energie.

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte onttrekt aan een bron (lucht, water of grond) en deze overbrengt naar een andere plaats, meestal een woning of bedrijfsruimte. Het werkt op dezelfde manier als een koelkast, maar in omgekeerde richting. 

De hybride warmtepomp regelt automatisch het energiegebruik door te kiezen voor de meest kosteneffectieve energiebron, gebaseerd op de huidige weersomstandigheden en energieprijzen. Dit resulteert niet alleen in lagere operationele kosten, maar zorgt ook voor een kleinere ecologische voetafdruk vergeleken met systemen die volledig op fossiele brandstoffen draaien.

In dit filmpje wordt een duidelijke uitleg gegeven: https://youtu.be/WSK8mP-6YeA?si=LXgiUovthxkWvZXt


Met een geluidsniveau van slechts 49dB(A), is de Blackbird en Sparrow van Weheat praktisch fluisterstil. Dit is gemeten volgens de EN-12102 norm op een afstand van één meter, vergelijkbaar met het volume van een zacht gesprek.

Maak jij nu gebruik van een CV-ketel, dan kun je al gebruikmaken van de hybride oplossing.

Heb jij stadsverwarming of blokverwarming? Dan kan het (nog) niet.

Zeker! De enige vereisten die nodig is voor een installatie van onze warmtepomp is een plat dak van ongeveer 2m² of een ruimte op de grond tegen het huis aan. Daarnaast is er een vrije groep nodig in de meterkast voor de elektrische voorziening. Indien deze niet aanwezig is, kunnen wij die voor je installeren.

Een Full Electric ready warmtepomp is een uitstekende keuze voor huizen die nu of over een aantal jaar volledig onafhankelijk willen zijn van fossiele brandstoffen. Deze systemen bieden niet alleen verwarming en koeling, maar verlagen ook de CO2-uitstoot en kunnen leiden tot lagere energiekosten op de lange termijn.

Onze warmtepompen zijn ‘all-electric ready’. Dat houdt in dat de hybride versie van de warmtepomp gemakkelijk kan worden omgezet naar de volledig elektrische variant. Hierbij is het niet noodzakelijk om een geheel nieuwe warmtepomp te installeren. De conversie naar een volledig elektrische versie wordt mogelijk gemaakt door een software-update, de aanleg van aanvullende leidingen en de installatie van een boilervat. Dit zorgt voor flexibiliteit en voorbereiding op een toekomst zonder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

De kosten van een warmtepomp variëren afhankelijk van het type en de capaciteit, met prijzen die uiteenlopen van ongeveer €4.000 tot meer dan €15.000. Bij Atlas Power bieden we enkel full electric ready warmtepompen aan, deze krachtige warmtepompen zijn ook perfect voor hybride opstelling!

De adviesprijzen liggen tussen de €9.877 en €9.337, inclusief btw en installatie. Na aftrek van de ISDE-subsidie, die €3.070 of €3.375 bedraagt afhankelijk van het model, zijn de netto kosten ongeveer €6.000 tot €6.500.

Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van specifieke installatievereisten. Voor een nauwkeurige schatting van de kosten voor jouw specifieke situatie kun je een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen bij een van onze adviseurs, die maakt voorstel op maat afgestemd op jouw woning en behoeften.

Laadpaal

Alle Atlas Power laadpalen kunnen met een type 2 connector worden geïnstalleerd. De Zaptec laadpalen, waaronder de Zaptec Go en Zaptec Pro, zijn al uitgerust met een Type 2 connector, wat de standaard is voor elektrische voertuigen in Europa.

• Normale laadpalen kosten per stuk tussen €1.050* - €1.500*
• Slimme laadpalen kosten per stuk tussen €1.500* - €2.500*

* Prijzen zijn exclusief BTW

De kosten voor het opladen van een elektrische auto aan een laadpaal thuis zijn afhankelijk van jouw elektriciteitstarief. Gemiddeld liggen deze tarieven tussen €0,20 en €0,35 per kWh. Voor een auto met een batterijcapaciteit van 60 kWh komen de kosten voor een volledige lading daarmee uit op ongeveer €12 tot €21. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van het tijdstip waarop je de auto oplaadt, bijvoorbeeld tijdens daluren kan het goedkoper zijn. Bovendien kunnen zonnepanelen op je dak de kosten verder verlagen door de auto met zelf opgewekte energie te laden.

Bij Atlas Power bieden we de laadpalen aan van de Noorse bedrijven Easee & Zaptec.

Kies uit:

De Easee Charge Lite als een slimme en geavanceerde laadoplossing voor bij jou thuis.

De Zaptec Go of Zaptec Pro, beide geavanceerde laadoplossingen voor elektrische voertuigen.

• Je laadt sneller dan het stopcontact

• Je kunt laden wanneer je wil, met slimme toepassingen is dit een pluspunt

• Thuis laden is voordeliger 

• Bereken eenvoudig je kosten

Thuisbatterij

Welke batterij het beste bij je past, is afhankelijk van jouw energieverbruik en investeringsdoel.  10 kWh is het gemiddelde dagverbruik van veel huishoudens. De thuisbatterij kan 10 tot 140 kWh opslaan. Deze batterij is in diverse opslagcapaciteiten verkrijgbaar, vanaf 10 kWh (wandmodel) tot een stapelbare unit.

Een thuisbatterij gecombineerd met een dynamisch energiecontract kan bijzonder rendabel zijn, doordat het je in staat stelt financieel te profiteren van fluctuerende energieprijzen. 

In Nederland zijn er momenteel geen specifieke landelijke subsidies voor de aanschaf van alleen thuisbatterijen. Echter, de Nederlandse overheid stimuleert wel het gebruik van duurzame energie oplossingen, waaronder zonnepanelen en de bijbehorende opslagsystemen, door middel van verschillende regelingen en fiscale voordelen. Een thuisbatterij kan soms worden opgenomen in bredere subsidies of financiering pakketten die bedoeld zijn voor het verduurzamen van woningen.

Het batterij systeem is bedoeld om energie in 24 uur te verbruiken. Het is dus niet zo dat je in de zomer de batterij vollaadt en het in de winter pas gaat verbruiken. Op een zonnige winterdag kun je wel genoeg energie opwekken en opslaan voor een opvolgende donkere dag.

De levensduur van een thuisbatterij hangt af van het type en het gebruik, maar veel modellen gaan ongeveer 10 tot 15 jaar mee. De levensduur kan ook worden gemeten in laadcycli, met veel batterijen die tussen de 5.000 en 7.000 cycli aan kunnen voordat hun capaciteit significant afneemt.

Een dynamisch energiecontract is een contract met dynamische prijzen voor elektriciteit en/of gas. De energieprijzen zijn direct gekoppeld aan de marktprijzen voor stroom en gas. Op de energiemarkt wordt energie verhandeld voor de komende dag.

De slimme thuisbatterij van Atlas Power biedt een geavanceerde oplossing voor je thuis-energienetwerk, waarmee je niet alleen kosten bespaart maar ook actief bijdraagt aan een duurzame toekomst. Door energie op te slaan wanneer stroom goedkoop is, zoals tijdens daluren of wanneer je zonne-energie opwekt, en deze te gebruiken tijdens piekuren, vermijd je hoge energietarieven. Bovendien kun je met een dynamisch energiecontract actief deelnemen aan de dynamische energiemarkt door overtollige stroom te verkopen wanneer de prijzen hoog zijn. Dit systeem maakt ook gebruik van slimme algoritmen om te handelen op de onbalansmarkt, wat extra inkomsten genereert door bij te dragen aan het stabiliseren van het energienetwerk.

De kosten van thuisbatterijen variëren sterk afhankelijk van de capaciteit en de fase maar gemiddeld liggen ze bij Atlas Power tussen de  €7.000 en €9.000. Dit is inclusief de kosten voor installatie.

Een thuisbatterij vereist over het algemeen weinig onderhoud. Aanbevolen wordt om het systeem regelmatig te inspecteren voor eventuele problemen en om ervoor te zorgen dat de omgeving waarin de batterij zich bevindt, schoon, droog en binnen een bepaald temperatuurbereik blijft.

Bel mij terug Liever even bellen om de mogelijkheden te bespreken? Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je binnen enkele uren terug.