Home Zakelijk Zakelijke diensten Zonnepanelen zakelijk

Zonnepanelen zakelijk

Klaar om te besparen? Ontdek de kracht van zonne-energie en verduurzaam jouw bedrijf

Dé zonnepanelen installateur van Nederland

 • Installatie binnen 1 maand
 • 10 jaar service-garantie
 • Persoonlijk & flexibel
Atlas Power installateur

Voordelen van zonnepanelen voor jouw onderneming

Voor ondernemers is het een verstandige zet om te investeren in zakelijke zonnepanelen. Waarom? Omdat het niet alleen bijdraagt aan duurzaamheid, maar je ook in staat stelt om je investering binnen ongeveer 6 jaar terug te verdienen. Dankzij subsidies en fiscale voordelen van de overheid is de keuze vaak snel gemaakt, en wij helpen je graag om de weg naar rendement te vinden.

De voordelen van onze zonnepanelen

Naast de aanzienlijke besparing op energiekosten zijn er verschillende voordelen die de investering in zonnepanelen extra interessant maken.

Optimale kWh opbrengsten

We houden rekening met je verbruik, de ligging en eventuele schaduw op je dak, zodat je zeker bent van voldoende energieopbrengst.

Korte terugverdientijd

Met een accuraat berekende terugverdientijd zorgen we ervoor dat je investering snel rendabel wordt.

Topkwaliteit en garantie

Onze glas-glas zonnepanelen bieden een bovengemiddeld rendement en zijn ontworpen voor langdurige prestaties. Bovendien hebben we al meer dan 10.000 tevreden klanten geholpen.

Van advies tot installatie in 3 stappen

 • 1

  Persoonlijk advies bij jouw bedrijf

  Onze expert bezoekt je bedrijf wanneer het jou schikt om je wensen en mogelijkheden te bespreken. Binnen enkele uren na het gesprek ontvang je de offerte, zodat je meteen alle informatie op papier hebt.

 • 2

  We maken een planning

  Ben je enthousiast en klaar om te beginnen? Geweldig! Zodra we je akkoord op offerte hebben, stellen we samen een realistische planning op.

 • 3

  We komen installeren

  Onze ervaren monteurs installeren en sluiten jouw zonnepanelen vakkundig en snel aan, meestal binnen één werkdag. Je ontvangt uitleg over onze gratis app en we zorgen dat alles naar tevredenheid werkt voordat we vertrekken.

Gratis adviesgesprek aanvragen

SUBSIDIES VOOR ZAKELIJKE ZONNEPANELEN

Veel pandeigenaren en ondernemers kiezen ervoor om zakelijk te investeren in zonnepanelen. Dit is logisch, want na ongeveer 6 jaar begin je geld te verdienen aan de investering. De huidige regelingen maken het voor ondernemers aantrekkelijker om daadwerkelijk te investeren. Enkele interessante aftrekposten zijn:

 • SDE++

De meest bekende subsidie voor zakelijke zonnepanelen is de SDE++. Met deze regeling ontvang je gedurende 15 jaar een vergoeding voor het niet-rendabele deel van de opgewekte energie.

Dit werkt als volgt: groene energie is duurder dan grijze energie. De SDE++ compenseert het verschil tussen de marktprijs van grijze energie en de kosten van de door jou opgewekte groene energie.

Voor de SDE++ heb je een grootverbruiksaansluiting nodig. Dit betekent dat je een stroomaansluiting van meer dan 3x 80 Ampère moet hebben.

 • EIA

Ook de Energie-investeringsaftrek (EIA) kun je aanvragen voor verschillende duurzame investeringen, waaronder zonnepanelen voor je bedrijf. De EIA biedt een fiscaal voordeel op de aanschaf- en installatiekosten van de zonnepanelen.

Je mag 45,5% van de investeringskosten aftrekken van je fiscale winst, wat gemiddeld een voordeel van 11% oplevert. Dit is een mooi extraatje, vooral omdat je ook nog gebruik kunt maken van de standaard afschrijving voor je energie-investeringen.

 • MIA en Vamil

Ook de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil bieden fiscale voordelen. Met de MIA kun je maximaal 36% investeringsaftrek krijgen, bovenop de standaard investeringsaftrek. Met de Vamil mag je 75% van de investeringskosten afschrijven.

Hierdoor kun je netto tot wel 12% voordeel behalen.

Zakelijke oplossingen

VvE

Zonnepanelen zijn echt een slimme zet voor een VvE. Niet alleen bespaar je flink op de energierekening voor de gemeenschappelijke ruimtes, maar die besparingen kun je ook nog eens inzetten voor andere klussen of upgrades in het gebouw. Het is dus niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook nog eens superduurzaam. Met zonnepanelen doe je iets goeds voor het milieu en verbeter je ook nog eens de waarde van jullie pand. Ideaal toch? Plus, je kunt vaak ook nog profiteren van subsidies en belastingvoordeeltjes, waardoor de investering nog sneller terugverdiend wordt.

MKB

Zonnepanelen zijn ook voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) een topkeuze. Ze snijden flink in de energiekosten, wat altijd mooi meegenomen is voor een bedrijf dat elk dubbeltje moet omdraaien. Die besparing kan je dan weer investeren in andere delen van je bedrijf, of zelfs in het uitbreiden van je diensten of producten. Daarnaast laat je met zonnepanelen zien dat je bedrijf milieubewust bezig is, wat goed kan zijn voor je imago en aantrekkelijk kan zijn voor nieuwe klanten die waarde hechten aan duurzaamheid. Plus, er zijn vaak genoeg fiscale voordelen en subsidies beschikbaar die de investering nog aantrekkelijker maken.

Atlas Power installateur

Bedrijfspanden

Het installeren van zonnepanelen op bedrijfspanden biedt grote voordelen. Je ziet de energiekosten aanzienlijk dalen, wat meteen de bedrijfskosten drukt. Die extra besparing kun je dan investeren in je bedrijf, of gebruiken om je winstmarge te verbeteren. Daarnaast versterk je met zonnepanelen het groene imago van je onderneming, wat steeds belangrijker wordt in het zakelijke landschap. Dit kan aantrekkelijk zijn voor nieuwe klanten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. En niet te vergeten, je kunt vaak profiteren van fiscale voordelen en subsidies die het nog aantrekkelijker maken om in zonnepanelen te investeren.

Waarom NU zonnepanelen plaatsen?

Direct besparen

Verlaag uw bedrijfskosten door zelf duurzame energie op te wekken met zonnepanelen. Geniet bovendien van fiscale voordelen die het rendement van uw investering verder verbeteren.

Energielabelverbetering

Zonnepanelen dragen bij aan een schonere wereld en verminderen de CO2-uitstoot.

Onafhankelijk

Verbeter je energielabel! Zonnepanelen verlagen de energie-index van je gebouw, wat resulteert in een beter energielabel.

Ontdek de kracht van de zon

Ben je klaar om de kracht van de zon te ontdekken en jouw pand te verduurzamen?

De zelf opgewekte stroom uit de zonnepanelen kan het hele jaar door worden gebruikt of worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Hoewel de zon in Nederland niet elke dag volop schijnt, blijven zonnepanelen interessant. Met een gemiddeld rendement van 15 tot 20% per jaar verdien je je investering binnen 5 tot 7 jaar terug.

Wil je weten hoeveel jouw organisatie kan besparen met zonnepanelen? Onze adviseurs staan klaar om je een helder inzicht te bieden.

420 Wp glas-op-glas zonnepaneel levert een hoge opbrengst en goede efficiëntie, omdat de zonnecellen ingesloten zijn in twee lagen glas. Bij andere type-zonnepanelen zit er alleen glas aan de voorkant en kunststof aan de achterkant. Waardoor de achterkant geen zonlicht toelaat.

Offerte aanvragen

Gratis adviesgesprek en offerte

Vul je gegevens in en ontvang gelijk een vrijblijvende offerte.

Dé zonnepanelen installateur van Nederland

 • Installatie binnen 1 maand
 • 10 jaar service-garantie
 • Persoonlijk & flexibel

Voor toekomstbestendige warmtepompen

 • Hybride én full electric
 • Hoogst haalbare energielabel
 • 5 jaar service-garantie

Thuisbatterij: geld verdienen met je eigen energie

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • 5 jaar service-garantie
 • Geregeld van A tot Z

Beoordelingen van onze klanten

Goede uitleg, uiteindelijk plaatsen duurde wel even maar daarna lagen ze er ook zo op. Monteurs leverden goed werk af

Top! Uitstekende en vriendelijke monteurs. Bij vragen telefonisch goed bereikbaar!

Transparant in communicatie, na faillissement Energe hebben ze mij enorm goed geholpen om de panelen alsnog geplaatst te krijgen. Ook belangrijk: de monteurs die de werkzaamheden hebben uitgevoerd krijgen een groot compliment, keurig gewerkt schoenen uit wanneer ze in huis werkte en na gebruik toilet de bril weer naar beneden. Toppers.

Gisteren zonnepanelen geplaatst. Voorbereiding was prima, offertetraject helder, plaatsing vlot en deskundig. Bijzonder aardig en attent personeel, ook bij klantenservice . Zo moet het!

Zonnepanelen werken goed. Vriendelijke monteurs, kundig en goed werk geleverd. Wordt ook nog nagebeld door Atlas Power hoe het plaatsen van de zonnepanelen is verlopen. Tot nu toe zijn we zeer tevreden.

Afgelopen vrijdag zijn de zonnepanelen geplaatst. Het was zeer slecht weer, maar de drie monteurs hebben keurig en vakkundig werk geleverd. Duidelijke en prettige communicatie. Kortom: ik raad hen aan.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Zonnepanelen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig. Vuil en stof worden meestal weggespoeld door regen of sneeuw, maar het is verstandig om je panelen te inspecteren op achtergebleven vuil als je het rendement ziet verminderen. Als je merkt dat de opbrengst van je zonnepanelen afneemt, kan het lonend zijn (bij een hoog aantal zonnepanelen) om ze professioneel te laten reinigen, aangezien dit de jaarlijkse opbrengst met 2 à 3 procent kan verhogen.

De omvormer dient ook gecontroleerd en schoongemaakt te worden om de levensduur te verlengen. Deze moet na gemiddeld 10 tot 15 jaar vervangen worden.

Voor meer informatie over het onderhouden van zonnepanelen bekijk ons blog.

Particulieren: “De btw op zonnepanelen vanaf 1 januari 2023 afgeschaft. De btw gaat omlaag van 21% naar 0%. Dit zogenoemde nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur. Particulieren hoeven de btw dan niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst.”

Over de gehele installatie, inclusief installatiematerialen draag je géén BTW af.

Zonnepanelen gebruiken fotovoltaïsche cellen om zonlicht om te zetten in elektriciteit door het foto-elektrisch effect. De opgewekte elektriciteit wordt door een omvormer geschikt gemaakt voor huishoudelijk gebruik, waardoor je je eigen groene stroom opwekt. Dit vermindert je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, waardoor je energiekosten dalen. Produceer je meer stroom dan je verbruikt, dan kan het overschot worden teruggeleverd aan het net.

De installatie van zonnepanelen is doorgaans binnen één dag voltooid. De duur van de montage kan variëren tussen 4 tot 9 uur, afhankelijk van de grootte van de installatie, het legplan en de weersomstandigheden op de dag van installatie. Het installatieproces omvat het bevestigen van de panelen aan het dak of aan een grondmontage. Vervolgens worden de panelen aangesloten op een omvormer die de opgewekte gelijkstroom omzet in wisselstroom, geschikt voor huishoudelijk gebruik. Tot slot worden de panelen aangesloten op het elektriciteitsnet van de woning. Door deze efficiënte aanpak zorgen we ervoor dat je snel kunt genieten van je eigen duurzaam opgewekte energie, met minimale overlast.

Voor Atlas Power is vrijwel geen dak te moeilijk, we leveren maatwerk en gaan graag de uitdaging aan. Vraag een offerte aan en kijk samen met de adviseur naar de mogelijkheden voor jouw dak.  

We zoeken graag naar een oplossing voor ieder dak, enkel leiendaken en rietdaken zijn in de meeste gevallen niet geschikt voor onze- zonnepanelen installaties.

Zonnepanelen kunnen uitstekend geïntegreerd worden met andere slimme duurzame systemen zoals thuisbatterijen, warmtepompen en laadpalen, waardoor je huis nog energie-efficiënter wordt.
Door deze systemen te combineren kun je slim omgaan met jouw energie en vergroot je de duurzaamheid van je hele huishouden.

Ja, het is belangrijk om je verzekeringsmaatschappij te informeren over de installatie van zonnepanelen, aangezien dit de waarde van je huis kan verhogen en mogelijk extra dekking vereist. De installatie van zonnepanelen valt doorgaans onder je woonverzekering, maar het is verstandig om de voorwaarden en de hoogte van het verzekerde bedrag zorgvuldig te controleren.

De terugverdientijd van onze zonnepanelen is gemiddeld 5 jaar.

Bifacial betekent tweezijdig. Bifacial zonnepanelen zijn dan ook tweezijdige zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn voorzien van tweezijdige modules die aan beide zijden van het zonnepaneel zonne-energie kunnen produceren. De stroom wordt dus aan beide kanten van een zonnepaneel opgewekt!
Let op: zonnepanelen met een zwarte backsheet wekken niet dit extra beetje stroom op.

De beste zonnepanelen hebben een hoog wattpiek vermogen en hebben een lange vermogensgarantie om dit vermogen over de tijd vast te houden. Je combineert zonnepanelen met de beste omvormer voor doorslaggevende energie-efficiëntie. Kijk naar zonnepanelen met hoge rendement ratings, en betrouwbare garanties.

Bel mij terug Liever even bellen om de mogelijkheden te bespreken? Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je binnen enkele uren terug.