Home Blog WeHeat vs. Quatt en de Remeha: dit zijn de verschillen

WeHeat vs. Quatt en de Remeha: dit zijn de verschillen

Vergelijk én ontdek wat de beste warmtepomp is voor jou.

Bij het kiezen van een warmtepomp voor je huis is het belangrijk om verder te kijken dan de aanschafprijs. Denk aan langetermijnvoordelen op het gebied van efficiëntie, duurzaamheid en gebruiksgemak. Een warmtepomp werkt op elektriciteit en gebruikt warmte uit de lucht, water of grond. Hierdoor is een warmtepomp per definitie energiezuinig. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar bespaart je ook op je energierekening. De keuze óf je een warmtepomp zou moeten aanschaffen is daarom niet zo moeilijk. Maar we snappen dat de keuze wélke warmtepomp je moet kiezen iets minder gemakkelijk is. 

We helpen je een handje, door in dit blog in te zoomen op de voordelen van onze WeHeat warmtepomp, maar ook door deze te vergelijken met de Quatt warmtepomp en Remeha warmtepomp.

Voordat we die vergelijking maken, eerst een aantal voordelen van de WeHeat: 

  • Geschikt voor bestaande radiatoren

Een groot voordeel van de WeHeat warmtepomp is de capaciteit om tot een aanvoertemperatuur van 60/70 graden te verwarmen. Cruciaal voor huizen met bestaande radiatoren, die ontworpen zijn voor hogere temperaturen. Je hoeft als eigenaar van een WeHeat-systeem je radiatoren niet te vervangen door lagetemperatuurverwarmingen of over te schakelen op vloerverwarming. Wat uiteraard weer kosten en ongemak kan besparen.

Zelfs bij een lage buitentemperatuur van -10°C is de warmtepomp van WeHeat effectief. Met een vermogen van 8kW en een COP-waarde van 2.7 (bij -10°C buitentemperatuur en 35°C watertemperatuur), levert de warmtepomp betrouwbare warmte. Deze prestaties kunnen variëren afhankelijk van je verwarmingssysteem.

  • Efficiëntie en energieverbruik

De WeHeat warmtepomp verbruikt minder energie in tegenstelling tot andere warmtepompen. De hogere efficiëntie van WeHeat leidt tot lagere operationele kosten en een lagere noodzaak voor het installeren van extra zonnepanelen, wat weer een financieel voordeel biedt voor jou als eindgebruiker op lange termijn.

Daarnaast is de WeHeat full electric beschikbaar, waardoor je niet afhankelijk bent van een cv-ketel en dus volledig gasloos kunt verwarmen en wonen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Quat

  • Kwaliteit en service

Kiezen voor de WeHeat warmtepomp is kiezen voor zekerheid op je installatie en service rondom je installatie. We bieden een installatieservice én garantieperiode van maar liefst 5 jaar. Hierdoor kun je als klant van Atlas Power erop vertrouwen dat jouw WeHeat warmtepomp niet alleen vakkundig wordt geïnstalleerd, maar ook gedurende vijf jaar wordt ondersteund.

Nu we weten welke voordelen de WeHeat warmtepomp met zich meebrengt, is het tijd om de belangrijkste verschillen tussen de WeHeat, Quatt en Remeha voor je op een rijtje te zetten. In onderstaand overzicht vergelijken we de drie merken met elkaar op basis van de belangrijke aspecten.

Vergelijk warmte oplossingen

WeHeat

✔️ All-in prijs met weinig bijkomende kosten

✔️ Stil

✔️ Full electric ready

Quatt

✖️ Veel bijkomende kosten, geen all-in prijs

✔️ Luider

✖️ (Nog) niet full electric te verkrijgen

Remeha

✔️ Goedkoop, maar niet toekomstbestendig

✖️ Luid

✔️ Full electric ready

  • Service & garantie

Wil jij komende jaren verwarmen met een warmtepomp, dan ga jij voor zekerheid op lange termijn én kies je voor garantie. Ontvang met de WeHeat warmtepomp, service en garanties van 5 jaar, ten opzichte van de Quatt (1 jaar installatieservice en 2 jaar garantie) en de Remeha (2 jaar fabrieksgarantie). Verwarm je woning zorgeloos en duurzaam met de zekerheid van langdurige service en installatiegaranties.

  • Productie & onderhoud

Weinig is mooier dan innovaties van Nederlandse bodem! Bij de Remeha en Weheat zijn de warmtepompen ook ontwikkeld in Nederland. Echter komt het product van Quatt uit China en levert deze mindere prestaties voor het Nederlandse klimaat. De WeHeat warmtepomp vereist niet veel onderhoud, in tegenstelling tot de Remeha en Quatt die vaker onderhoud nodig hebben.

Het koudemiddel maakt ook een verschil in efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Zo beschikt de Quatt over koudemiddel R32, dit middel is schadelijk voor het milieu en wordt binnenkort verboden door de overheid. De Remeha gebruikt R-410 ook deze wordt in 2025 verboden. Bij WeHeat gebruiken ze het milieuvriendelijke koudemiddel R290, ook wel bekend als propaan. Dit middel staat bekend om zijn hoge efficiëntie en lage impact op de opwarming van de aarde.

  • Gebruiksgemak

Tegenwoordig is apparaat verbinding op een slimme manier dé sleutel tot efficiëntie, krijg inzicht en beheer gemakkelijk met je telefoon en via 4G-verbinding. De WeHeat kan zich bekronen tot de slimste oplossing onder de warmtepompen. Bij Quatt en Remeha blijft dit beperkt. De Remeha kan je wel verbinden via bluetooth met de Service App.

Conclusie

Ondanks het verschil in aanschafprijs voor de hybride oplossing (lees: Quatt vanaf €3.500 (hybride), Remeha vanaf €5.000 en WeHeat vanaf €5.950) biedt de WeHeat warmtepomp vele voordelen, juist als je nu of uiteindelijk van het gas af wil. 

Wanneer je zoekt naar de juiste warmtepomp voor jouw situatie, kies je voor een toekomstbestendige investering om comfortabel én duurzaam te verwarmen. Of je nu eerst hybride start of nu al volledig van het gas af wil, de juiste warmtepomp is een kostbare investering waarmee je nu én in de toekomst, voor zekerheid gaat op je energierekening. Als je naast comfortabel verwarmen ook voor lange tijd wil besparen, dan kies je voor de warmtepomp van WeHeat. Zo profiteer je van hoge efficiëntie, duurzaam koudemiddel en het behoud van je huidige radiatoren zonder kostbare aanpassingen. 

Hebben we je warm kunnen maken na het lezen van dit blog? ;-) Onze adviseurs gaan graag vrijblijvend met jou in gesprek. Neem hiervoor contact op, of vraag een offerte aan

Bel mij terug Liever even bellen om de mogelijkheden te bespreken? Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je binnen enkele uren terug.